top of page

Božični filmi, ki prihajajo na Netflix

Naj že takoj na začetku povem, da ja, sem obsedena z božičem. Smrekico postavim v začetku decembra, tekom meseca pa pogledam kar nekaj božičnih filmov in na "repeat" poslušam božične pesmi (ja tudi All I Want For Christmas). Če mi ostali prazniki res niso nič posebnega, je zame božič neka svetla točka v zimski temačnosti. Sem predstavnica rakic, tako da sta moja daleč najljubša letna časa poletje in pomlad, zato so mi zimski meseci odveč. Božič in z njim celoten december sta tako edini dve svetli točki v mrakobnih mesecih, ki se za razliko od vedno prekratkega poletja vlečejo predolgo.

Foto: Pexels

In ker smo že pri božiču, menim, da je čas, da se razkrije, kateri novi božični filmi prihajajo na najljubšo platformo Netflix. Se strinjam, da je trenutno za božične zadeve še malenkost prezgodaj, a ob poplavi vseh negativnih novic, ki jim že več kot leto in pol očitno ni videti konca, si lahko vsaj z božičnim duhom malenkost dvignemo razpoloženje.


Love Hard, 5. november

Prvi božični film, ki se je na Netflixu začel predvajati že prejšnji teden, je Love Hard. V glavni vlogi nastopa Nina Dobrev, najbolje poznana po vlogi v Vampirskih dnevnikih. Igra žensko, ki nima sreče z ljubezenskim življenjem, dokler na aplikaciji za zmenke ne spozna fantastičnega fanta. S katerim se dogovorita, da se za božič spoznata tudi v živo. A v resnici je žrtev zlorabe, saj se je za vročega, seksi fanta, pretvarjal njegov ne tako zelo poseben najboljši prijatelj. V opravičilo se ponudi, da ji bo pomagal osvojiti prijatelja - človeka, s katerim je mislila, da se je povezala že preko aplikacije. Jima bo uspelo?



The Princess Switch 3: Romancing The Star, 18. november

Vanessa Hudgens ponovno v trojni vlogi. Zagotovo ste gledali prvi in drugi del, ki sta se lani in predlani pojavila na Netflixu. V prvem delu je Vanessa spoznala svojo dvojnico, princeso, s katero se je zamenjala in se tudi sama zaljubila v princa. V drugem delu se je pojavila že tretja "dvojnica", ki je poskrbela za nemalo težav, v tretjem delu pa bo ravno ta tretja poskrbela, da nazaj dobijo ukradeno zvezdo, ki je last papeža.



A Boy Called Christmas, 24. november

Nov družinski božični film, ki se ukvarja z mitologijo okoli božiča. Film sledi mlademu fantu Nikolasu, ki je v resnici mlajša različica Božička. Poda se na največjo pustolovščino svojega življenja, ko se v družbi miške in severnega jelena poda na pot, da izpolni svojo dodeljeno vlogo.



Single All the Way, 2. december

Prvi božični film, ki bo v glavni vlogi dveh zaljubljencev prikazal homoseksualni par in me smo navdušene. Glavno vlogo Petra bo zaigral vsem dobro poznani igralec Michael Urie, ki smo ga lahko spremljali v Grdi rački in Younger. Sit obsojanja staršev se za praznike vrne domov in svojega najboljšega prijatelja prosi, da se pretvarja, da sta v razmerju. A mama mu je pripravila presenečenje: zmenek na slepo.



California Christmas: City Lights, 16. december

Le redko se zgodi, da romantični Hallmark filmi dobijo drugi del, a California Christmas bo očitno izjema. Joseph je večni šarmer, ki se ukvarja izključno samo s svojo službo in sam s seboj. Pred prazniki obišče ranč v Kaliforniji, kjer mora lastnico Callie prepričati, da proda celotno posestvo. V prvem delu sta se zaljubila, v drugem delu pa bo njuna ljubezen postavljena na preizkušnjo, ko se mora Joseph vrniti nazaj v mesto in urediti družinske zadeve. Trailerja za novi del še ni na voljo, predlagamo pa da si pred ogledom drugega dela pogledate še prvi del. Zabavno dejstvo: Joseph in Callie sta tudi v resnici poročena ;)



K. R.

bottom of page