top of page

Starejša sestra, ki je vedno tu zate, ko jo potrebuješ. Nudi vse, da boš razgledana, zdrava, srečna in tudi podjetna.

 

Kdo smo sestre? Tri novinarke, ki pred kvantiteto postavljamo kvaliteto. Zavedamo se, da imajo naše bralke (in bralci) samo 24 ur na dan, zato vam vsak mesec nudimo skrbno izbran nabor prispevkov. 

 

Vsak vikend pa zberemo in povzamemo tudi 5 ključnih novic iz preteklega tedna, če si jih morda zamudila. 

 

Skratka, smo cel paket. Vse, kar potrebuješ, brez nakladanja in brez dlake na jeziku!

IMG_2550_edited.png

Maruša

 

Piše lahko o milijon in eni stvari, najtežje pa piše o sebi. Pri svojih 28 letih se išče v pisanju, glasbi in knjigah. Prijatelji bi jo označili za nekoliko zmedeno in vedno zaposleno. V velikih skupinah je bolj tihe sorte, med najboljšimi prijatelji pa jo je skoraj nemogoče utišati. Pogosto kritično gleda na stvari, najstrožja pa je do sebe. Priznati mora, da je njen kozarec navadno na pol poln - ledeno mleko s kavo pije namreč precej počasi. Rada ima prijatelje, družino, mir, jadranje, počitnice nekje na plaži s knjigo v roki in kratke pustolovščine. Zakaj kratke? Ker je nekoliko lenobna, idej za pustolovščine pa ji nikoli ne zmanjka. Dolgčas ji že (pre)dolgo ni bilo, vedno najde kak nov projekt - ima jih cel spekter, njena edina ovira je čas, ki ga je vedno premalo. Drugače ni zahtevna - če v roke dobi mlečno-kavni napitek in dobro čtivo je čisto zadovoljna. Na tej spletni strani bo (pretežno) pisala Tedenskih (s)pet, približno enkrat na mesec pa se bo podala v različne teme, ki tako ali drugače zaznamujejo naša življenja.

 

Tri stvari, ki jih obožujem: čokolado, trenutke z družino in prijatelji ter brezskrbno poletje.

6065f8f3-45c2-4319-b03b-cfd57a13b804_edited_edited.png

Maja

 

Ker me na svetu zanima tisoč in ena tema, vseh pa na žalost nisem mogla izbrati kot fokus svojega študija, sem se odločila, da bom o njih poročala. Kot novinarka. Zanimajo me ljudje - na tak in drugačen način. Skozi zgodovino, psihologijo, sociologijo, družbo … Kaj jih žene, kaj se z njimi dogaja, kako delujejo … Tako sta mi najljubši tematiki sociala in družba. Kako približati težje in poglobljene zgodbe mlajšim in starejšim? In kako med ljudmi ponovno vzbuditi tisto željo po vedenju, željo po znanju, ki nas žene že od pamtiveka? Pišem od malega, zato se v zapisovanju zgodb počutim tudi najbolj domače. Upam, da vas bo katera med njimi navdušila vsaj pol toliko, kot je mene, ali pa da vas bo katera izmed premnogih tematik, ki jih bomo obdelale na našem portalu, vsaj malo popraskala po možganski skorjici in v vas zanetila tisto čudovito iskrico vedoželjnosti. Kaj zanima pa vas?

Tri stvari, ki jih obožujem: mačke (in ostale prikupne živalice), prijatelje, ki prerastejo v družino, in sanjarjenje **

22452X1012_edited_edited.png

Saša

 

Ko sem razmišljala o tem, kako naj se predstavim, sem naletela na težavo, saj mi je na misel prišlo le: res nisem jutranji človek, ne znam biti točna, kar se tiče hrane, znam biti precej izbirčna, moj obrambni mehanizem je sarkazem in pogosto znam biti precej pesimistična. Ne ravno dober začetek. A v življenju se vseeno trudim loviti ravnovesje; med hiperaktivnostjo in lenobnostjo. Nisem navajena biti na enem mestu, nenehno nekaj odkrivam in raziskujem, naj bodo to novi kotički sveta ali pa nova kavarna ali restavracija. Prijatelji me kličejo brezskrbna popotnica. Neizmerno rada se zabavam in preizkušam svoje adrenalinske zmogljivosti. Zaljubljena sem v podcaste, nekega dne bi rada snemala tudi svojega. Prav tako rada berem, gledam dokumentarce in maratonsko gledam serije, skrbim za rastlinice in montiram videe. Brez kave skoraj ne morem, kava zame ni samo pijača, ampak način življenja. Znam biti tudi kar precej sentimentalna, zato je moja najljubša stvar zvečer, ko ne morem zaspati, pregledovanje slik in spominov. In razmišljanje o naslednjem prispevku in storyju za Big sister.

Tri stvari, ki jih obožujem: sushi, nove superge, tulipani

Screenshot 2023-03-30 at 22.41_edited.png

Klavdija (KONČALA S PISANJEM: 28. februar 2024)

 

20 in nekaj letno dekle, ki se večino časa počuti precej mlajšo, kot je v resnici. Študentka, pisateljica, novinarka, piarovka, organizatorka, pevka, prebiralka knjig. Pišem od svojega 17. leta. Vse skupaj se je začelo s pisanjem bloga, ki ga pišem še danes. Srednješolski časopis, fakultetni, lokalni in regionalni, delala sem tudi na vseh večjih medijskih hišah v Sloveniji. Še vedno se iščem, vem pa, da si želim pisati in organizirati dogodke, najverjetneje na področju turizma in lifestyla. Definitivno preveč premišljujem in se obremenjujem s stvarmi, ki niso pomembne, preveč govorim in imam glavo večino časa v oblakih. Polna idej in zamisli, občutek imam, da je življenje prekratko, da mi bo vse te ideje uspelo uresničiti. Zato sem se podala v vode freelancerstva, ki mi omogočajo, da lahko delam več stvari, ki me izpopolnjujejo. Tukaj boste brali moje osebne izkušnje in razne svetovalne tematike s področja zdravstva, osebnega razvoja in realnih pogledov na stvari, o katerih se premalo govori.

 

Tri stvari, ki jih obožujem: pomlad, potovanja in muzikale!

bottom of page