top of page

Božični filmi 2023

December je že tik pred vrati in mi smo pripravljene! Na čas umirjenosti, veselja, božičnih lučk, dobre hrane, božične pesmi in seveda božične filme. Sama sem že od nekdaj velika ljubiteljica božiča in decembrskih dni, priznam pa da v zadnjih dveh letih nisem imela časa in energije, da bi se božiču pretirano posvečala.


Foto: Netflix

Za letošnji december sem se tako odločila, da bom spet poiskala sebe in svoje notranje jedro - se umirila, skrbela zase, se vrnila v svoje rutine, predvsem pa uživala v prihajajočih božičnih dneh. Eden izmed delov decembra so tudi božični filmi, med najbolj znanimi so Počitnice s Kate Winslet in Cameron Diaz, pa Pravzaprav Ljubezen, Grinch, Sam doma in mnogi drugi. A to so vsakoletne klasike, brez katerih božič ne sme iti mimo.


Kaj pa božični filmi, ki so letos prišli na naše male zaslone? Danes predstavljamo nekaj novih božičnih filmov, ki so ravnokar izšli.


Best. Christmas. Ever, 30. november


Charlotte se skupaj z družino le nekaj dni pred božičem znajde na pragu doma ene izmed svojih prijateljic s faksa. Jacky, ki svoje življenje opisuje v newsletterju, ki ga Charlotte zvesto spremlja, je videti, kot da živi pravljično življenje. A Charlotte ni tako prepričana v to. Zato si zada eno samo nalogo - Jacky dokazati, da življenje ni tako čudovito, kot je videti.


Catch Me if you Claus, 23. november

Avery Quinn si želi voditi novice, a se njena želja kar naenkrat znajde pred preizkušnjo, ko na božični večer ujame Chrisa, lopova oblečenega v božička. A Chris vztraja, da je Božičkov sin in da je to njegov prvi božič, v katerem mora obdariti ljudi. Skupaj odkrijeta prav posebno zgodbo, ki bo Avery mogoče prinesla celo novo kariero.



ExMas, 17. november


Graham in Ali se zaročita in upata, da bosta živela srečno do konca svojih dni. A se jima njuna želja na žalost ne uresniči. Čeprav sta se razšla pa je Ali ostala v tesnih stikih z Grahamovo družino, ki jo je povabila na božično praznovanje, misleč, da Graham nima časa za njih. A ko jih Graham preseneti in jih obišče nekaj dni pred božičem, pri njih pa najde Ali, se stvari začnejo zapletati. Kaj se bo zgodilo z njunim odnosom?


Time For Her to Come Home for Christmas, 30. november


Carly čaka prvi božič brez mame. Ker jo je strah osamljenosti, se za božič odpravi v manjše mesto, kjer bo čez praznike vodila tamkajšnji cerkveni zbor. Tam spozna Matthewa, ki se je ravnokar vrnil iz služenja vojaškega roka. Vedno bolj ko spoznava ljudi v mestu in več časa, kot preživi z njim, vedno bolj ugotavlja, da se je mogoče v tem mestu znašla z razlogom. Pot, ki jo čaka, bo Carly naučila o pravi ljubezni, ponovno se bo naučila zaupati in si odpustiti, da se bo končno lahko premaknila naprej v življenju.


K. R.


bottom of page