top of page

5 Netflix serij, ki jih lahko pogledate med prazniki

Skoraj je že božič in upamo, da si boste vsaj kakšen dan uspeli vzeti prost in uživati v brezdelju. Čeprav so trenutno najbolj popularni ravno božični filmi in serije, pa sem se odločila, da tokrat ne bom predstavljala najboljših božičnih filmov, ampak pet Netflix serij, ki so pred kratkim prišle na mojo najljubšo streaming platformo.


Foto: Imdb

Firefly Lane, 2. sezona

Druga sezona serije Firefly Lane je na Netflixu vse od začetka decembra. V njej spremljamo prijateljici Tully in Kate, ki skupaj premagujeta težave že vse od najstniških let. Prva sezona se zaključi ob pogrebu, na katerem Kate ne želi niti videti Tully, v drugi sezoni končno izvemo, da je za to kriva prometna nesreča, v kateri sta poškodovani tako Tully kot Katina hčerka Marah. Večino sezone je sicer še vedno povezana z njunimi najstniškimi in drugimi težavami, ki pa se ob koncu sezone že začnejo spreminjati v precej bolj resne in življenjske. Trenutno lahko na Netflixu spremljate devet delov druge sezone, junija pa prihaja še sedem delov.




Dead To Me, 3. sezona

Tretja in zadnja sezona serije Dead To Me, bo tako kot prvi dve presenetila z marsikaterim zapletom in povsem nepričakovanim koncem. Jen in Judy sta postali prijateljici medtem ko sta se obe znašli v nezavidljivih okoliščinah povezanih s smrtjo Jeninega moža in Judyjinega bivšega zaročenca. A kaj se zgodi, ko sta sami žrtvi hit and run nesreče? Ko ena izmed njiju neozdravljivo zboli, druga pa je noseča z bratom človeka, ki ga je umorila? Tretja sezona je tudi zadnja, vsa čast pa Christini Appelgate, ki je vlogo odigrala odlično, čeprav so ji odkrili multiplo sklerozo in je bila to najverjetneje njena zadnja igralska vloga.




Wednesday, 1. sezona

Wednesday je nova serija na Netflixu, v glavni vlogi nastopa Wednesday Addams, članica družine Addams. Potem, ko skoraj umori svoje sošolce, ki so se spravili na njenega brata, jo starša premestita v akademijo Nevermore, v katero hodijo "drugačni" otroci. Wednesday si na vsak način želi pobegniti, a ko ugotovi, da ljudi v okolici šole napada neznana pošast, se odloči, da bo stvarem prišla do dna. Serija je komična srhljivka, ampak odlična poslastica izpod rok Tima Burtona.




Emily in Paris, 3. sezona

V tretji sezoni se Emily odloči, da bo ostala v Parizu. Najprej sicer ne ve, kaj točno bo počela, saj se ne zna odločiti med svojo staro šefico Madeline in novo šefico Sylvie, nekaj časa celo pomaga streči hrano, nato pa se vrne v svet marketinga in v novo podjetje, ki ga ustanovi Sylvie. A kaj ko težave še zdaleč niso rešene. Čeprav je trenutno v zvezi z Britancem Alfijem, njene misli prevečkrat zaidejo k postavnemu sosedu in glavnemu kuharju Gabrielu. Koga bo na koncu izbrala?




The Crown, 5. sezona

5. sezona Krone prikazuje trenje v zakonu med Charlesom in Diano, njuno ločitev in kasneje Dianino smrt. V peti sezoni nas pričakajo tudi novi igralci, med katerimi najdemo Imeldo Staunton kot Kraljico Elizabeto II, Dominica Westa v vlogi Princa Charlesa in Elizabeth Debicki kot Princeso Diano. Še posebej je serija zanimiva v luči letošnjih dogodkov, ki se dogajajo okoli kraljeve družine - smrti kraljice, prevzemu prestola Kralja Charlesa, novih nazivov za Princa in Princeso Walesa, seveda pa tudi novega dokumentarca Harry & Meghan na Netflixu.



K . R.

bottom of page