top of page

5 kosov oblačil, ki jih moram imeti v omari

Ponavadi se takšni članki začnejo z naslovom: 5 kosov oblačil, ki jih mora imeti vsaka ženska v omari. Ampak ne morem govoriti za vse ženske, saj ima prav vsaka svoj unikaten stil. Lahko pa govorim o tem, katerih pet kosov sama potrebujem in želim imeti v omari.


Foto: Canva

Moda me že od nekdaj zanima, priznam pa, da sem jo v zadnjem letu, ko sem našla sebe in kaj si želim, tudi našla svoj stil. Ta variira od povsem udobnega, pri katerem bom skupaj vrgla kavbojke, udoben pulover in superge, do bolj športno elegantnega, kjer bom zraven kavbojk oblekla blazer in dodala superge ali pa povsem elegantnega, kjer bom superge zamenjala za črne elegantne čevlje (nikoli pete), dodala blazer in srajco ali lepšo majico. Sicer potem večkrat pomislim, da v resnici nimam zares enega unikatnega stila, ampak se resnično ne sekiram več in se oblačim po svojem navdihu. Trenutno so moji najljubši kosi v moji omari blazerji, kapa s šildom, kavbojke Levis, modra torbica S.Oliver, Adidas superge Stan Smith, črne palazzo hlače, moder pulover z velikim belim napisom in črno midi slip krilo.

In glavno vodilo, ki se ga držim pri modi in lastnem stilu: obleči se lepo in udobno. Ne rabiš imeti oprijetih hlač ali majice z izrezom, če se v njej ne počutiš dobro.


Kaj pa je tisto, kar jaz obvezno potrebujem v svoji omari in s katerimi kosi lahko sestavljam največ kombinacij?



Kvalitetne kavbojke

Klasičen kos, ki so ga sicer trenutno zamenjale tudi drugi modeli hlač (široke palazzo hlače, elegantne malo širše ravne hlače z elastiko), je nekaj nujnega, kar moram imeti v omari. Zadnjih nekaj let sem večinoma nosila samo oprijete skinny kavbojke, za katere pa priznam, da se v njih ne počutim več najbolje. Enostavno so precej neudobne in utesnjujoče. Zato sem si letos v začetku leta privoščila prve Leviske, ki jih zares obožujem. Gre za model mom jeans, kar pomeni, da imajo visok pas, so malenkost širše in imajo raven kroj. Zraven kombiniram tako blajzerje kot klasične puloverje, srajce ali navadne enobarvne majice. Spodaj pa so to lahko superge, bolj elegantne balerinke ali mokasini.


Blazerji

Klasičen blazer je kos, ki menim, da spada v omaro vsake ženske. A ne samo to, moj najljubši kos je blazer. Imam jih kar osem, vsakega v drugi barvi: moder, rumen, rdeč, bordo rdeč, bel, bel s črnimi črtami in dva karirasta. Trenutno sem na lovu za ravno prav oversize črnim blazerjem. Zakaj tako zelo obužujem ta kos? Ker prav vsak kos naredi še posebej eleganten. Ne glede na to, kam ga boste kombinirali, boste v trenutku celoten stil polepšali. Sama blazerje najraje nosim v kombinaciji s kavbojkami ali bolj športnimi hlačami, lahko pa se ga kombinira tudi k slip oblekam ali celo k trenirki. Čeprav nekateri menijo, da ga ne morete kombinirati k supergam, se sama s tem ne strinjam. Trenutno imam na sebi kavbojke, črno klasično majico, Allstarke in bordo rdeč blazer - obožujem ta stil - elegantno casual stil.



Foto: Canva



Udobni čevlji

Za vsakega so udobni čevlji nekaj povsem drugega. Nekatere ženske se udobno počutijo v visokih petah. Sama se najbolj udobno pozimi počutim v nizkih črnih gležnarjih, spomladi in jeseni v supergah (New Balance, Allstar ali Adidas), poleti pa v klasičnih natikačih Birkenstock, ki so primerne tudi za na plažo. Čeprav moj fant jamra, da imam res veliko čevljev, v resnici temu sploh ni tako. Pozimi in poleti nosim maksimalno dva para čevljev, jeseni in spomladi pa še kakšnega več. Najbolj udobni so mi sicer supergi, ki jih kombiniram tako k k bolj elegantnim kot tudi casual kosom, rada pa imam tudi mokasine z debelejšim podplatom ali mokasinke z odprtim zadnjim delom. Tako kot lahko k elegantnim kosom nosimo superge, lahko tudi k bolj elegantnim čevljem nosimo bolj športna oblačila.



Foto: Canva


Usnjene hlače

Dolge široke, dolge oprijete, kratke široke skupaj z žabami. Nima veze. Hlače v stilu usnja (umetnega seveda), bodo poskrbele za eleganten in luskuzen pridih. Gre za kos, ki ga lahko nosite celo zimo, saj je večina spodaj še podloženih. Sama sem si pred kratkim kupila kratke usnejene hlače, ki jih najraje kombiniram z blazerji, črnimi mokasini z debelejšim podplatom in plaščem. Zraven pa obvezno črne najlonke z zanimivim vzorcem.


Foto: Canva


Pokrivala

V srednji šoli in na faksu sem imela obdobje nošenja klobukov. Črnih, rdečih, večjih, manjših. Modni dodatek, kot je klobuk še dodatno pritegne pozornost in lahko čisto klasičen stil naredi povsem unikaten. Lansko leto pa sem veselje našla v kapi s šildom, ki jo nosim bolj kot ne povsod. Kupila sem si jo v bež in črni barvi, nato pa kombiniram zraven bolj športne kose, kot tudi bolj elegantne. Športna kapa po mojem mnenju namreč malenkost razbije bolj eleganten videz in mu prida občutek lahkotnosti.



Foto: Canva


Nakit in parfum

Sicer je to že šesta točka, ampak tudi nakit in parfum sta dva kosa, ki ju moram imeti v omari. V tem trenutku je to Lancome La Vie Est Belle, Iris Absolu, ki sem ga prejšnji teden zadela na Cosmpolitanovem dogodku, drugače pa prisegam tudi na vonjave Jo Loves v sodelovanju z Zaro in pa Sheer Beauty od Calvina Kleina. Le redko me boste v javnosti videli brez vonja enega izmed teh parfumov. Enako je z nakitom. Že več kot pol leta nosim ogrlico z napisom but first me, ki je moj vsakodnevni opomnik, da se moram dati na prvo mesto, v ušesih imam nekaj okroglih ali klasičnih srebrnih uhanov, piercing v nosu narejen v začetku leta in pa na zapestju vedno Apple uro. Potem pa občasno dodajam še kakšne druge dodatke, kot je npr. prstan z zelenim kamnom, ki sem ga kupila v Valenciji.


K. R.

bottom of page