top of page

Adijo 2021


Pa je konec še enega leta. Takšnega težkega, nepredvidljivega a obenem že preveč predvidljivega. Če smo pred letom 2020 vsaj približno vedeli, kaj nas čaka v naslednjem letu, že lani in letos lahko samo upamo, da bo naslednje boljše kot prejšnje. Že drugo leto zapored ga bomo zaključili v središču svetovne pandemije, zaenkrat pa nič ni videti, da bi se ta kaj kmalu poslovila - čeprav naj bi pandemije ponavadi trajale malo več kot dve leti (španska gripa je trajal dve leti in dva meseca).


Leto je bilo zares težko. Niti ne z vidika osebnih težav, ampak bolj z vidika svetovnih. Če smo upali, da bo ob polnoči sledil reset in se bomo 1. januarja zbudili v staro življenje, so bile to le pobožne želje. Končno se je sicer pojavilo cepivo, za katerega pa še vedno marsikdo koleba, zato smo danes v enakem zosu, kot smo bili leto dni nazaj. Mislim, da letos nihče nima tako velikih pričakovanj, kot smo jih imeli točno eno leto nazaj, ampak imamo vsi zelo nizka pričakovanja za naslednje leto. Da bomo preživeli, kar se da normalno, da nihče od naših bližnjih ne bo zbolel in da nas bo ob koncu leta pri božični mizi še vedno isto število. To so moje želje. Seveda si lahko postavimo nekaj osebnih ciljev in želja, ampak v tem trenutku je vsaka večja želja že malenkost prenagljena, ker nikakor ne vemo, kako se bo razvijalo naslednje leto.


Danes res ne bom dolgovezila, ampak bi vam samo zaželela, da bo naslednje leto bolj mirno, bolj predvidljivo (v dobrem smislu), da se vam bodo kljub slabemu počutju in slabemu vplivu na mentalno zdravje, ki ga ima pandemijo, vseeno dogajale lepe in pozitivne stvari. In da nas bi ta pandemija naučila vsaj to, da smo lahko hvaležni že za male zmage in da v življenju največ štejejo drobne pozornosti in malenkosti. Pa da se bomo vsaj približno lahko naslednje leto vrnili v staro življenje. Čeprav imam občutek, da tudi ko bo enkrat konec pandemije, življenje ne bo nikoli več takšno, kot je bilo do sedaj.


Naj bo čim manj stresno, čim bolj lepo, čim bolj zdravo in uspešno! Pred polnočjo vam predlagam, da pri sebi razčistite z vsemi negativnimi stvarmi, ki so se zgodile letos, poskrbite, da se od njih poslovite in jih pustite v tem letu ter jih ne vlečete s seboj v novo leto. Jutri pa začnete s povsem praznim neopopisanim listom, na katerega boste (upam) da, pisali samo lepe zgodbe.Comments


bottom of page