top of page

Vedno več moških je samskih, saj imajo ženske višje standarde

Aplikacije za zmenke so zahtevna platforma, po kateri je treba znati uspešno manevrirati. Kot kažejo študije, imajo v aplikacijah za zmenke največ težav heteroseksualni moški. Zaradi širjenja priljubljenosti takih aplikacij in njihovega vpliva na sodobna razmerja, pa se je povečalo tudi število samskih in osamljenih moških, ki težko najdejo priložnosti za zmenke.


Vedno več odraslih živi samsko življenje


Leta 2019 naj bi 38 odstotkov odraslih med 25. in 54. letom starosti samskih, kar je več kot v 90. letih prejšnjega stoletja, ko jih je bilo 29 odstotkov. Poleg tega je pri moških večja verjetnost, da bodo dolgoročno samski kot pri ženskah. To posledično pomeni, da je na aplikacijah za zmenke več moških kot žensk.


Revija Time Magazine poroča, da je kar 62 odstotkov uporabnikov aplikacij za zmenke moških, kar pomeni, da imajo veliko manjši nabor 'izbire' kot ženske, ki iščejo heteroseksualna razmerja.


Ženske so pri uporabi aplikacij za zmenke bolj izbirčne


Podatki s Tinderja kažejo, da ženske v povprečju na aplikaciji preživijo več časa kot moški, vendar pa moški v večjem številu profilov 'svajpajo' levo kot ženske. Ženske imajo tudi višje standarde, ko gre za razmerja, saj iščejo partnerja, ki ima določene vrline, ki mnogim moškim manjkajo, zlasti ko gre za komunikacijo. Hkrati niso tako čustveno odprti, kot bi si ženske želele.


Ženske začenjajo postavljati višje standarde, ko gre za cilje zdravega razmerja, kar pomeni večji poudarek na čustveni povezanosti s potencialnimi partnerji. Na žalost mnogim moškim te veščine ne obvladajo.


Tako se krog osamljenih moških nadaljuje. Moški naj bi bili po prepričanju znanstvenikov v razmerju praviloma srečnejši in bolj zdravi, vendar so zaradi pomanjkanja čustvenih veščin, v današnjem svetu zmenkov v zelo neugodnem položaju.


S. S.

bottom of page