top of page

Najbolj zabavni TikTok profili

Podajam se v vode generacije Z, ki je več kot domača na družbenih omrežjih, še posebej na enem - TikTok. TikTok je zame prav poseben fenomen. Imela sem ga lani med pandemijo, posnela en butast video, ki so ga v tistem trenutku snemali vsi, ga nato izbrisala, pred nekaj tedni pa ga ponovno naložila. Iz enega samega razloga - da gledam nekatere zabavne videe, ki se jih sicer da pogledati tudi na Instagramu. A zaradi formata se ponavadi ne vidi kakšnega dela besedila, v naši državi glasba ni podprta ... zato TikTok. Format so na Instagramu ravno pred kratkim sicer spremenili, a vseeno se večkrat zgodi, da ni glasbe. Zato imam TikTok.


Foto: Pexels

A ne pozabite, tudi pretirana uporaba družbenih omrežij je lahko nevarna, zato jih uporabljate odgovorno in previdno. Več o tem si preberite v Marušinem zadnjem prispevku.

V teh mračnih, bednih, zimskih mesecih (kako povedati, da ne maraš zime, brez da poveš, da ne maraš zime) in ob vsej tej slabi volji, ki ji kar ni videti konca, danes predstavljam pet profilov, ki so izredno zabavni in vas bodo zagotovo spravili v boljšo voljo.


Hayley Morris - @hayleygeorgiamorris

Prisežem, da so njeni videi najboljša zabava, ki jo najdeš - ne samo na TikTok-u, ampak na vseh družbenih omrežjih skupaj. Hayley je 28-letna Britanka, ki je videe začela snemati že lani med karanteno, zares pa dosegla uspeh letos v začetku leta. Na TikTok-u ima 2.4 milijone sledilcev na vseh videih pa 47.8 milijonov všečkov. Njeni videi prikazujejo njeno konstantno prerekanje z njenimi možgani, ki imajo vedno zabavne, čudaške in občasno celo malenkost zaskrbljujoče ideje. Možganom se pridružijo tudi ostali deli telesa, kot so drekec, lulanje, vagina, maternica, menstruacija itd. Vsi videi so izredno relevantni in vsak se hitro poistoveti z njimi. Ob slabem dnevu vam vsekakor priporočam ogled kakšnega.


Emma - @2_m_emma

Emma je mlada Američana, ki ima na svojem TikTok profilu 550.6 tisoč sledilcev in 24.2 milijona všečkov na vseh videih. Ta profil sicer ne spada med bolj smešne, saj Emma v svojih videih predvsem naslavlja težave s seksizmom, patriarhatom in je zagovornica LGBTQ+ skupnosti. V svojih videih večkrat predstavi težave, s katerimi se spopadamo ženske, vendar jih predstavi iz moškega vidika, zato da pokaže, kako bi moški odreagirali na enake težave, katerimi se spopadamo ženske. Osredotoča se torej na pravice žensk, pravice manjšin, razkriva toksično moškost, skratka poučuje in na izredno odprt način naslavlja zelo pomembne tematike.


The Famileigh - @thefamileigh

Družino Leigh (od tukaj tudi ime Family + Leigh = Famileigh) sestavljajo oče Paul ter sinova Travis in Harrison. Videe so začeli snemati v času prvega vala koronavirusa. Na TikTok-u imajo 474.5 tisoč sledilcev in 8.4 milijone všečkov. Na začetku so bile to le zafrkancije iz različnih zabavnih filmčkov, posneli so nekatere plesne točke, v zadnjem času pa so njihovi filmčki postali veliko bolj dodelani, vsi vsebujejo daljše in bolj zapletene plesne točke. Poglejte si nekaj starejših videov, v katerih mora oče izgovarjati različne angleške besede. Polulali se boste od smeha.


Daniel Bjorn - @twerkingdoctor

Daniel Bjorn je švedski zdravnik, ki na na svojem TikTok profilu deli zabavne videe. Ima 108.4 tisoč sledilcev in 2.9 milijonov všečkov. Med videi najdete tako twerkanje, modne videe, v katerih si Daniel predstavlja, da je modna ikona, klasične TikTok videe in pa zdravniške videe, v katerih predstavi zanimive plati različnih zdravniških specializacij in tudi zanimive prigode, ki se mu kot zdravniku dogajajo na dnevni ravni. Vse to z veliko dozo humorja in dobre volje.


Tony Kariotis - @iamgreece_

Tony Kariotis je Grk, ki sicer živi v Ameriki, vendar se že nekaj let zapored v času med koncem junija in oktobrom vrača nazaj v Grčijo, kjer dela kot video ustvarjalec. Na njegovem profilu, ki ima 43.6 tisoč sledilcev in 1.3. milijone všečkov, tekom poletja deli posnetke iz različnih delov Grčije (zdaj veste, zakaj mi je všeč) letošnje poletje pa je začel tudi z zbirko novih videov imenovanih Apagorevete, kar v grščini pomeni prepovedano oz. ni dovoljeno. Nekdo npr. v videu počne nekaj "prepovedanega" npr. kadi, kjer ni dovoljeno, nabira olive, se na javni plaži tušira s šamponom, on pa se pojavi od nekje in zavpije Apagorevete. Videi so postali viralni in Tony dnevno dobiva priredbe drugih ljudi.


K. R.







Comments


bottom of page